Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Al sinds 1995 is Bodyenfitshop.nl werkzaam op het gebied van sportvoeding, voedingssupplementen en dieetproducten.
Succesvol 2022 voor judoclub Evergem
Foto: © judoclub Evergem

Succesvol jaar voor judoclub Evergem

Wat een jaar voor judoclub Evergem! In 2022 vierden ze hun 51 jaar bestaan, aangezien het feest van hun gouden jubileum niet kon doorgaan door de coronamaatregelen. Het feest werd bijgevolg ludiek ’50one’ genoemd. De goede sfeer en de vriendschap binnen de club met daarbovenop een vleugje knaldrang zorgde voor een topfeest! Ook op de tatami werden prachtresultaten behaald op verschillende vlakken met 3 Belgische kampioenen, een 5de dan in de club en de herenploeg werd vice-kampioen in 3de afdeling.  

Vicky Verschaere (foto rechts) vloerde begin november al haar tegenstanders op het Belgisch kampioenschap Senioren en volgt zo zichzelf op als Belgisch kampioene. We kunnen gerust spreken van een dominantie in de categorie tot 78 kilogram en dat reeds op 22-jarige leeftijd. Vicky heeft ook internationale ambities dus onthou zeker deze naam om te volgen in de toekomst.  

Begin dit jaar haalde 12-jarige Vince Drubbel (foto links) een gouden medaille op het Belgische jeugdkampioenschap in de categorie +66 kilogram en hij zal in februari proberen zijn titel te verdedigen. De goede jeugdwerking van judoclub Evergem wordt ook al enkele jaren beloond met het gouden label dat wordt uitgereikt door Judo Vlaanderen.  

Op het Belgisch kampioenschap voor veiligheidsdiensten, georganiseerd door de Belgische Politie Sportbond kaapte militair Laurens De Cabooter (tweede van rechts) in de categorie tot 73 kilogram de gouden medaille en bijhorende Belgische titel weg.  

Judo is ook echter ook een teamsport waar clubs onderling vechten tegen elkaar in de Callant Cup. Judoclub Evergem moest tijdens de 2 dagen durende competitie slechts 1 gelijkspel toestaan en won overtuigend alle overige kampen. Voor de titel in de 3de afdeling was het een nek aan nek race met topclub Jitsu Kwai Hamme, die met gelijke punten eindigden. Hamme had echter 1 indivuele overwinning meer. Judoclub Evergem moet aldus tevreden zijn met de zilveren plak en promoveert naar de 2de afdeling. Benieuwd voor volgend jaar. Coach Geert De Baerdemaeker is supertrots en kijkt uit naar de toekomst: “We hebben geleerd uit de foutjes en blijven telkens verbeteren waar nodig”

Naast het competieve aspect is er ook het technische. Ook daar werd succes geboekt! Jochen Steenbrugge (tweede van links) behaalde (na corona en kwetsuuruitstel) de 5de Dan, Godan genaamd. Voor de duidelijkheid: in de zwarte gordel-reeks bestaan er 12 dangraden. Jigoro Kano (oprichter van de judo) behaalde als enige de 11e en 12e dan en slechts 20 mensen in de wereld behaalden sedert 1935 een 10e dan. Je behaalt pas een volgende dangraad na een examen voor een jury van hogere graden dat wordt georganiseerd door Judo Vlaanderen. 

Judoclub Evergem mag uiterst trots zijn op dit gouden jaar! “Judo is geen individuele sport. De hechte band van onze club op en naast de mat heeft een invloed op onze judoka’s” zegt de coach.  

Wil jij al deze activiteiten van Judoclub Evergem op de voet volgen? Volg dan zeker hun sociale media (facebook, Instagram, website) waar ze met plezier zowel jeugd, coaches, vrijwilligers en leuke activiteiten in de aandacht brengen. 

Beter nog! Kom eens de sfeer proeven op en of naast de mat! Judo is een complete sport: individueel en toch in groep. Je ontwikkelt er je kracht, soepelheid en conditie. Het is zowel voor jeugd maar zeker ook voor ‘veteranen’ of ‘masters’ (die weigeren ouder te worden). Elk in zijn of haar eigen stijl. Bij judoclub Evergem maken we van iedereen een kampioen! 

Binnenkort, op 8 december om 18u00, wordt judoclub Evergem uitgenodigd door de gemeente Evergem om hun 50jarig bestaan te vieren in het Kasteel van Wippelgem. Alle judoka’s, familie en sympathisanten zijn er welkom.  

Judoclub Evergem
Linde 20B
9940 Evergem (Sleidinge)

Persbericht: judoclub Evergem

Geplaatst op: 03 december 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen