Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist

Boek “Netjes op orde, opruimen en autisme” blaast eerste kaarsje uit

Meer dan anderen hebben mensen met autisme nood aan orde, overzicht en structuur. Het geeft hen rust in hun hoofd en hun leven. Dit realiseren, is niet altijd eenvoudig voor ouders, familie, collega’s, begeleiders en andere hulpverleners. Exact een jaar geleden verscheen het boek “Netjes op orde, opruimen en autisme”. In dit handige leerwerkboek leidt en begeleidt Gwendoline Van Balberghe de lezer stap voor stap naar de juiste aanpak, met de nodige tips en tricks, getuigenissen en oefeningen. Praktisch en doelgericht, overal toepasbaar en vooral overzichtelijk. Netjes Op Orde, dus. Het is dan ook geen toeval dat we net op de dag van het autisme dit boek nog eens extra in de kijker zetten.

Gwendoline Van Balberghe is via haar onderneming NetjesOpOrde professioneel opruimbegeleider. Vanuit persoonlijke ervaringen ontwikkelde ze technieken om mensen met autisme en hun omgeving te helpen. Zij leerde zich te verplaatsen in hun leefwereld, kan zich inleven in hun noden en herkent de struikelblokken. Als ervaringsdeskundige merkte ze al gauw dat er een grote hulpvraag kwam van begeleiders, zoals familie, vrienden, leerkrachten, thuishulpdiensten, mensen van begeleid wonen, om anderen te helpen opruimen. Opruimen voor iemand anders is niet eenvoudig, maar opruimen met iemand met autisme of een andere manier van denken is helemaal niet evident. Iedereen ervaart zijn spullen immers anders. Vaak worden hulpverleners daar totaal niet voor opgeleid en botsen dan tegen een muur. 

Omdat Gwendoline als opruimcoach niet overal zelf kan helpen, besloot ze haar kennis neer te schrijven in een praktisch werkboek. In het eerste hoofdstuk omschrijft ze als opruimbegeleider en moeder van een dochter met autisme haar ervaring, een eerste kennismaking voor hulpverleners die nooit geconfronteerd werden met autisme. Geen wetenschappelijke uitleg, wel waar men tegenaan kan botsen bij het helpen opruimen, wat de gevolgen zijn en hoe ze daar zelf creatief een oplossing voor zocht. Daarna neemt ze je mee in haar opruimwereld vol tips, weetjes, getuigenissen, eigen ervaringen met als afsluiter een plan van aanpak waar je zelf mee aan de slag kan.

Ook mensen met ad(h)d, hoogsensitiviteit, mentale of fysieke beperkingen of gewoon iedereen die even het overzicht kwijt is, kan met dit boek alles terug Netjes Op Orde krijgen én vooral Netjes Op Orde houden. En daar gaat het om, want wie wil nu geen rust in zijn leven én extra tijd voor de dingen die er echt toe doen?!

Ondertussen zijn er al heel wat mensen die de weg naar dit boek gevonden hebben. Wil ook jij graag alles op orde, maar is de stap naar opruimhulp aan huis nog te groot? Of ben jij professioneel bezig met mensen met autisme? Dan helpt het boek “Netjes op orde, opruimen en autisme” je zeker verder.

Persbericht: Gwendoline Van Balberghe / Uitgeverij Ertsberg
Meer info: www.netjesoporde.be

Geplaatst op: 01 april 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen