Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Suprabazar, je vindt er alles

KLJ Bassevelde organiseert Nacht van de Ambiance en Switched

Drie lange jaren zaten ze op het puntje van hun stoel, en eindelijk kan de jeugd van KLJ Bassevelde zich weer voorbereiden op hun welbekende feestweekend eind april. Vrijdagavond 29 april toveren ze de loods in de Blokmeersstraat immers opnieuw om tot een waar modern schlagerfestival met hun Basseveldse Nacht van de Ambiance.

En daar laten ze het niet bij! Ook zaterdag 30 april wordt er gefeest in Bassevelde, dan kan de jongere garde het feestbeest in zich loslaten op Switched Unlimited. De knaldrang bij zowel jong en oud is groot, en dat zullen de inwoners van Bassevelde en omstreken geweten hebben…

Bassevelde leeft! En daar draagt KLJ Bassevelde graag zijn steentje toe bij. Ondertussen zijn ze al toe aan de 15de editie van hun fuif Switched. Hun grootste troef? Unieke decoratie en uitstekende dj’s, elk jaar opnieuw! Zo bouwden ze in het verleden al heuse skylines of zelfs imposante watervallen aan hun stage. En enkele jaren terug kwam niemand minder dan Regi de boel op stelten zetten ter ere van het 10-jarig bestaan van de fuif. Ook voor dit jubileum ziet de jeugdbeweging het weer groots. Op zaterdag 30 april organiseren ze Switched Unlimited – 15 years, en ze kozen niemand minder dan de Bromeo’s als headliner. Drie topdj’s (5napback, Freaquency en Lester Williams) bundelen hun krachten in een set die Bassevelde op zijn grondvesten zal doen daveren. De line-up wordt verder aangevuld met Double-U ft. Eugene. Wie zegt dat 86-jarigen geen geweldige entertainers kunnen zijn voor de jeugd, zal zijn mening na deze avond grondig moeten herzien! Verder steunt KLJ Bassevelde ook talent van eigen bodem. Dj’s als Funkatek, NoName en FXDER zijn ondertussen al geen onbekenden meer op Meetjeslandse fuiven, en kunnen uiteraard ook op Switched niet ontbreken.

Hoofdleider Evert Welvaert is alvast laaiend enthousiast: “Het wordt weer een feestje van jewelste, en dit jaar hangen we zelfs 5000 verlichte pingpongballen in de lucht! Onze fuif heeft natuurlijk nog veel meer te bieden, maar dat moeten de bezoekers zelf maar komen ontdekken… -lacht-”

Naar aanleiding van hun 70-jarig bestaan in 2015, besloot de jeugdvereniging er nog een schepje bovenop te doen. Voortaan zou er in het laatste weekend van april niet één maar twee keer gefeest worden in Bassevelde! Het startschot van hun allereerste Basseveldse Nacht van de Ambiance werd gegeven door niemand minder dan de Romeo’s, Sergio en Yves Segers.

De KLJ maakte er haar eigen versie van een schlagerfestival van, en ondertussen passeerden al vele Vlaamse maar ook Nederlandse artiesten en bekendheden de revue. Dit feestje slaat elk jaar opnieuw aan bij jong en oud, en voor heel wat Meetjeslanders kreeg het ondertussen een vast plaatsje in de agenda. Ook dit jaar staat er weer heel wat moois op het programma.

Na ze 5 edities te moeten missen hebben, zijn de Romeo’s opnieuw klaar om Bassevelde op stelten te zetten! Ook andere ambiancemakers als Swoop, Yves Segers, Johan Veugelers, Bart-Jan Depraetere en Jasper Beyst verschijnen vrijdagavond 29 april op het podium. Samen zorgen deze bekendheden ervoor dat de 6e editie van de Basseveldse Nacht van de Ambiance opnieuw een echte knaller van formaat wordt!

De opbrengst? Die gaat integraal naar het jeugdwerk. KLJ Bassevelde organiseert wekelijks activiteiten voor jongeren vanaf 11 jaar. En ook in de zomer zitten ze niet stil. Ze gaan niet alleen op kamp, maar geven ook nog wekelijks het beste van zichzelf op de sportfeesten. 

Het enthousiasme is immens. De jeugd van KLJ Bassevelde maakt er geen geheim van dat ze lang naar dit moment uitgekeken hebben. Door de coronapandemie dateert hun laatste feestweekend immers al van april 2019. “Het bestuur van onze KLJ staat te trappelen van ongeduld”, zo luidt het bij evenementenverantwoordelijke Sander Van Beneden. “De goesting is groot, want drie jaar wachten staat gelijk aan driedubbel zo hard feesten!” 

Persbericht KLJ Bassevelde. Tickets via de Facebookpagina’s: Nacht van de Ambiance en Switched

Geplaatst op: 16 april 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen