Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Familycard
Stoomtreinfestival 2024 Maldegem
Wedstrijd
Foto: © Stoomtrein Maldegem

Maldegem maakt zich op voor nieuw Stoomtreinfestival

Tijdens het jaarlijkse Stoomtreinfestival op zaterdag 4 en zondag 5 mei worden 6 stoomlocomotieven onder stoom gebracht bij Stoomtrein Maldegem-Eeklo, een vzw die zich inzet voor stoom- en andere historische treinen. De bezoekers worden tussen Maldegem en Eeklo vervoerd in rijtuigen uit de jaren ’30 met pluche zetels of houten banken. Naast de stoomlocomotieven uit de collectie van Stoomtrein Maldegem – Eeklo komt er ook een Franse en Engelse stoomlocomotief op bezoek. Het festival gaat door van 10u tot 18u in het museumstation van Maldegem, op 15 km van Brugge.

Wedstrijd

Kans maken op een gezinsticket voor het Stoomtreinfestival in Maldegem? Ga naar meetjeslanderbe op Instagram. Like het wedstrijdbericht en volg ons. Uiterste deelnamedatum: 30 april.

Naast een rit met de stoomtrein worden er diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd zoals miniatuurtreinen, LEGO-treinen en een beurs met spoorboeken, DVD’s, en speelgoed. De Belgische spoorwegbeheerder Infrabel vaardigt 2 grote hoofdlijn diesellocomotieven af.

Niet alleen treinen zijn groots. U zag hem al op de Tour de France, of de Ronde van Vlaanderen? Op 4 en 5 mei komt reus Medar naar Maldegem! Niet alleen met de treinen, maar ook met Medar kunt u een foto of selfie maken. Ook op de persconferentie is deze al te bewonderen.

Er rijdt ook een smalspoor met open wagonnetjes, van waaruit je de museumsite nog beter ziet. Op de goederenkoer zal een expositie plaatsvinden van oldtimers. Voor de bezoekers zijn er diverse eet- en drinkmogelijkheden om even pauze te nemen en vanaf het terras te genieten van de activiteit op de site.

Museumstation Maldegem
Stationsplein 8
9990 Maldegem
www.stoomtreinmaldegem.be

Ook bereikbaar per trein en parking:
NMBS Station Eeklo
Koningin Astridplein 1
9900 Eeklo

Bron: persbericht Stoomtrein Maldegem

Geplaatst op: 23 april 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen