Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Cardoen is een onafhankelijke invoerder van nieuwe en gebruikte auto's en onderscheidt zich van de klassieke merkdealers door deze wagens aan te bieden in een multimerk concept en met de laagste prijsgarantie.
Campina Sleidinge bedrijventerrein

Campina site Sleidinge wordt nieuw bedrijvenpark

Reeds sinds 2015 was er geen bedrijvigheid meer op de site van het overbekende Campina aan de Wittemoer in Sleidinge, maar daar komt verandering in. Global Estate Group, dat het terrein in 2019 aankocht, is inmiddels begonnen met de aanleg van een bedrijventerrein toepasselijk De Melkerij gedoopt. Enkel kleinere bedrijven/projecten kunnen er terecht om de buurt te vrijwaren van zwaar vervoer.

Het project omvat:

  • drie bestaande loodsen met oppervlaktes van ca. 3.500 m² 
  • vier kavels bouwgrond van ca. 1.400 m²
  • 39 kmo-units met oppervlaktes variërend van 160 tot 360 m² (10 nieuwbouw, 29 ondergebracht in een van de bestaande loodsen

Bestaande structuren zoals de waterzuiveringsinstallatie en de stookolietank van de voormalige zuivelproducent werden afgebroken en de gronden gesaneerd. Duurzaamheid staat voorop in dit project waarbij volgende zaken worden voorzien:

  • zonnepanelen op de daken van de KMO-units
  • 4 publiek toegankelijke laadplaatsen voor elektrische wagens
  • rondom de site wordt een groenbuffer aangelegd, picknickplein en een bos van ongeveer 6000 m².
  • via regenwaterputten en infiltratiegrachten wordt het regenwater optimaal benut of geïnfiltreerd.
  • er werd geopteerd om zoveel mogelijk bestaande structuren en materialen te hergebruiken. Alle afgebroken materiaal wordt zoveel mogelijk gerecycleerd. Zo wordt het puin vermalen en hergebruikt in de funderingen van de nieuwbouwloodsen.

Een stuk geschiedenis verdwijnt hiermee definitief. August Lippens begon in 1890 in een kleine werkplaats boter te maken. Zijn zoon Valère zette zijn werk verder en liet de melkerij aan de Wittemoer bouwen. Verschillende generaties werknemers uit de buurt vonden er tewerkstelling.

Door de jaren heen krijgt het bedrijf verschillende namen: van Zuivelfabriek Sint-Joris tot Comelco, Campina en tot slot FrieslandCampina. In 2015 wordt de productie overgebracht naar Aalter.

Geplaatst op: 07 september 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen