Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist
Foto: © kameleon.media

Schipdonkkanaal: brief van Lievegems gemeentebestuur naar Vlaamse regering

Op vraag van Groen Lievegem stuurt het Lievegemse gemeentebestuur een brief naar de Vlaamse regering om de verbreding van het Schipdonkkanaal formeel te schrappen. “Opnieuw steunt de meerderheid ons pleidooi voor duidelijkheid: een Schipdonkkanaal zónder reservatiestroken.”, aldus Wout Bonroy, de fractievoorzitter van Groen Lievegem.

Ter herinnering, er wordt al decennia onderzocht of het Schipdonkkanaal verbreed kan en zou moeten worden. Alle huizen en bedrijven die op enkele meters van het kanaal staan, staan daardoor binnen deze zogeheten ‘reservatiestroken’. Concreet betekent dit dat er een bouwverbod geldt voor deze gebieden, wat voor de huidige eigenaars de nodige problemen oplevert. Onnodige problemen, wat betreft Groen, aangezien het recentelijk duidelijk werd dat het kanaal niet hoeft te worden verbreed.

“De verbreding kan tot een watertekort leiden. Bovendien bleek uit de startnota ‘Reservatiestrook Schipdonkkanaal Oost-Vlaanderen’ dat het goederenvervoer uitstekend via het spoor en de huidige kanalen georganiseerd kan worden.”, zo legt Bonroy uit. Hij gaat verder: “We werken al jaren intens samen met het Schipdonkcomité, we begrijpen niet waarom het zo lang moet duren voor de Vlaamse regering de beslissing neemt.” Anderzijds is Wout Bonroy hoopvol voor de toekomst: “Het is goed dat de studies ons gelijk aantonen, daarenboven zijn we erg blij met de steun van de Lievegemse coalitie.”

Op Vlaams niveau vragen de Groene parlementsleden Mieke Schauvliege en Jeremie Vaneeckhout eveneens voor een Vlaamse toekomstvisie op de Afleidingskanaal van de Leie, zoals het Schipdonkkanaal officieel heet. Middels deze steun vanuit de Lievegemse gemeenteraad én de parlementsleden hopen de Groenen dat er na al deze jaren nu eindelijk eens duidelijkheid komt op dit dossier.

Persbericht Groen Lievegem – Foto: © kameleon.media

Geplaatst op: 08 maart 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen