Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
De bekendste naam onder bewuste consumenten met een aanbod dat zijn pluimen op het internet reeds verdiend heeft: uw garantie voor een geslaagd partnership!

Sleidinge viert 800 jaar

In het archief van het Sint-Veerlekapittel wordt “Scleidingha” voor het eerst vermeld in 1220. In 2023 wordt dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt de 800 jarige geschiedenis te vieren. Er staat heel wat te gebeuren. Vrijwilligers en verenigingen maken van dit feestjaar een jaar van onderlinge samenwerking en ontmoeting. Op zondag 8 januari van 11:30u tot 13u kan je alvast naar de nieuwjaarsreceptie op het Wilfried Martensplein waar het feestprogramma wordt bekendgemaakt.

Op dat moment wordt ook het stripverhaal “Slenne, 800-jaarlijkse editie” van Sleidingenaar Jannes Vandercamme aan het grote publiek voorgesteld.

Een greep uit het programma:

  • In april is er de voorstelling “Slenne 800, D’operette“. Een historische terugblik met woord, muziek, dans en zang.
  • Ook in april is er de lentejaarmarkt op het dorpsplein.
  • Een historische folklorestoet wandelt eind mei door de dorpskern.
  • Begin juli kan je dan weer dansen op het “Feest rondom de pompe. Dat is drie dagen feest met verschillende sportactiviteiten (joggen, darts en loopfietsenrace), Sleins muzikaal talent, een aperitiefconcert, fanfare, een rommelmarkt en een gezellig dorpseetfestijn.

Voor het complete programma ga je best regelmatig naar de website slenne.be. Info wordt regelmatig aangevuld.

Geplaatst op: 28 december 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen