Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Deba Meubelen is eerst en vooral een familiebedrijf, waarbij we ook alle betrokken partijen als familie beschouwen. We verkopen: meubelen, decoratie, verlichting, slaapcomfort, keukens en maatwerk.
Lokaal Sterk! Assenede
Foto: © Open Vld - cd&v Assenede

Open Vld en cd&v Assenede bundelen krachten in ‘Lokaal Sterk!’

De lokale afdelingen van Open Vld en cd&v hebben besloten om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 de handen in elkaar te slaan en gezamenlijk een nieuw hoofdstuk te schrijven voor Assenede. Onder de naam Lokaal Sterk! trekken ze naar de kiezer met een ambitieus, maar vooral verbindend project voor Assenede, Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo. Beide partijen zijn alvast enthousiast en noemen het zelf: “de ideale mix van vertrouwen én vernieuwing”. Wie de nieuwe lijst zal trekken wordt later bekendgemaakt.

Deze historische samenwerking komt voort uit een frisse impuls die beide lokale afdelingen in Assenede willen realiseren. Beide partijen hebben ontdekt dat hun visies en ideeën voor de toekomst van Assenede nauw met elkaar verweven zijn. Deze worden nu gebundeld tot een sterk geheel. Open Vld blijft uiteraard huidige bestuursakkoord loyaal uitvoeren voor deze legislatuur.

Trees Van Eykeren – cd&v: “Ik ben ongelofelijk enthousiast over ons nieuwe project Lokaal Sterk!. We willen Assenede het goede bestuur geven waar onze mooie gemeente recht op heeft en ze echt klaarmaken voor de toekomst!

Lieve Goethals – Open Vld: “We hebben geluisterd naar de zorgen en wensen van de inwoners van Assenede en willen ons volledig inzetten om dit met Lokaal Sterk! te realiseren. Wij gaan er alvast voor!

Lokaal Sterk! is de naam van de gezamenlijke lijst en er werden vijf belangrijke inhoudelijke pijlers gedefinieerd die de blauwdruk vormen van het gemeenschappelijk project:

Lokale verbondenheid

De lokale gemeenschap maakt van Assenede, Bassevelde, Oosteeklo en Boekhoute levendige dorpscentra. Wij willen dan ook alles in het werk stellen om die lokale gemeenschap te versterken. Daarom gaan we de strijd aan tegen vereenzaming en zetten we maximaal in op het bevorderen van het verenigingsleven, mantelzorg, jeugdwerk, vrijwilligerswerk en buurtfeesten. Samen willen we een hecht sociaal netwerk creëren dat onze gemeente verankert tussen de mensen.

Sterke en toegankelijke dienstverlening

De gemeente is er in de eerste plaats voor alle inwoners. Wij vinden het dan ook logisch dat burgers van een sterke dienstverlening kunnen genieten. Daarvoor willen we ook over de eigen gemeentegrenzen kijken. Door nauw samen te werken met onze buurgemeenten kunnen we efficiënt omgaan met belastinggeld én onze eigen inwoners nog beter van dienst zijn.

Assenede leeft!

Onze gemeente is er voor iedereen. Het open karakter en de ziel van Assenede moeten bewaard blijven. We blijven inzetten op het samenspel van landbouw, natuur, aangename woonomgevingen en ondernemerschap. Ruimtelijke ordening speelt hierbij een essentiële rol. De gemeente moet een aangename leefomgeving zijn én blijven voor iedereen.

Veilige fiets- en wandelgemeente

Elke inwoner moet zich veilig kunnen verplaatsen, ook wie minder mobiel is. Het creëren van veilige wegen en goed onderhouden fiets- en voetpaden is van cruciaal belang, niet alleen voor onze lokale bevolking, maar ook voor toeristen die onze prachtige streek bezoeken. 

Net en duurzaam

Assenede moet een propere gemeente zijn. We engageren ons voor een grondig onderhoud van zowel de straten, voetpaden en pleinen, als van onze monumenten en openbare gebouwen. Want een trotse gemeente is ook een nette en duurzame gemeente.

Lokaal Sterk! wil Assenede transformeren tot een toekomstbestendige gemeente waar het goed is om te wonen, te werken en te leven. Samen maken we Assenede en de deelgemeenten Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo Lokaal Sterk!

Persbericht: Open Vld & cd&v

Geplaatst op: 02 oktober 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen