Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Scarlet is een telecombedrijf dat telefonie, digitale televisie, internet en GSM-diensten aanbiedt.

Sleinse Filmklub toont eigen documentaires uit 1986-97

Hoe betaalde de Sleidingenaar 800 jaar lang zijn brood? Duik mee in de geschiedenis van onze industrie en landbouw! Of hoe een dorp verandert en toch weer niet…

Tussen 1986 en 1997 maakte de Sleinse Filmklub een aantal documentaires rond een bepaald thema. Op zondag 19 maart 2023 worden die terug aan het publiek voorgesteld.

De natuur is 700 jaar lang de belangrijkste bron van inkomsten geweest in ons dorp. We nemen je mee op rondrit naar de bloemen-, groenten- en fruittelers, bomen- kwekers, veehouders en landbouwers. En hoe zij evolueerden.

Dan nam de industrie het geleidelijk aan over. Ons textielverleden passeert de revue. Calcutta uiteraard, maar ook Dierman, Bentex, Tissages des Clés,… En wie kent er het vellekot nog?

De twee gaan ook samen. Een bezoek aan de melkerij mag dan ook niet ontbreken. Het vermaard Sleins fruit zorgde voor een bloeiende houtindustrie. Sleidinge telde niet minder dan vijf houtzagerijen, die we allemaal bezoeken. Het belang van ons station wordt ook belicht.

Onlosmakelijk verbonden met de industrie is de geschiedenis van vakbonden en mutualiteit. Ook dat Sleidinge doen we uit de doeken…

Praktisch

Zondag 19 maart 2023 om 14.30u
CC Stroming, Weststraat 31 (Sleidinge)
Tickets 8 euro. Ook verkrijgbaar bij Optiek Lehoucq
09/357 66 51
Meer info op www.slenne.be of www.sleinsarchief.be

Bron: nieuwsbrief Sleins Archief

Geplaatst op: 13 maart 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen