Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Scarlet is een telecombedrijf dat telefonie, digitale televisie, internet en GSM-diensten aanbiedt.

Stad Gent rekent zich rijk met parkeergeld

Met de Gentse Feesten in zicht is het misschien goed te waarschuwen voor het parkeerbeleid van de Stad Gent. De financiën van de stad mogen dan niet rooskleurig ogen of de oplossing bij de parkerende bezoeker moet gezocht worden is een andere zaak. Zorg er ieder geval voor dat je je parkeersessie afsluit bij het wegrijden, zo niet kan de rekening hoog oplopen.

Een van onze lezers kreeg voor een parkeersessie van een paar uur 16 euro aangerekend. Vergeten de sessie af te sluiten en dat moet blijkbaar streng en duur bestraft worden. Parkeren begonnen om 18:30u in een zone verplicht betalen tot 23u wordt pas de volgende dag om 14u beëindigd. Logisch lijkt die sessie te stoppen om 23u dezelfde avond.

Navraag bij betalingsprovider 4411 leerde dat dit de werkwijze van de Stad Gent is:

“Omdat de maximale parkeerduur van de sessie niet verstreken was vóór 19u en de maximale duur niet geldt na 19u is de sessie actief gebleven. De sessie zal dan automatisch doorlopen tot de gebruiker ze stopzet. Het betalend parkeren hervat ‘s ochtends om 9u en de aanrekening hervat dan ook indien de sessie niet werd gestopt door de gebruiker. Dit verklaart waarom de sessie pas ‘s anderendaags om 14u gestopt werd, op het moment dat de maximale parkeerduur verstreken was. Deze manier van werken is gekozen door de stad Gent zelf, waardoor we hier ook niet in kunnen tussenkomen. Ons systeem heeft hier gewerkt zoals de stad Gent dit van ons verlangt.”

De maximale duurtijd voor die zone was 5 uur en die begint dus de volgende dag doodleuk opnieuw. Niet het eventueel resterende tijdsblok, nee een volledig nieuwe sessie wat de kassa stevig laat rinkelen. Het komt neer op dubbel betalen. Wat meer is: waar kan men het reglement en voorwaarden terugvinden van die werkwijze? Bij het begin van de parkeersessie wordt inderdaad 14u volgende dag als einduur aangegeven maar wie let daar op bij het begin van een avondje uit?

De reactie van de ombudsdienst van Stad Gent liet even op zich wachten maar kan je hier vinden.

Geplaatst op: 14 juli 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen