Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Just Russel is een Belgische startup in gepersonaliseerde honden- en kattenvoeding. Ieder dier is uniek en heeft andere noden. Aan de hand van het ras, leeftijd, geslacht, conditie en activiteit stelt Just Russel een voedingsplan samen op maat van jouw hond of kat.

Duur parkeren in Stad Gent: bewuste strategie

We kregen een reactie van de ombudsdienst van de Stad Gent op onze vraag bij de flink oplopende kosten wanneer men het parkeren via een provider vergeet af te sluiten. De ervaring leert dat de maximum parkeertijd dan de volgende morgen gewoon opnieuw begint te lopen.

Uit de reactie blijkt dat dit een weloverwogen keuze is van de Stad Gent die ook geen graten ziet in de vrij onlogische afhandeling wanneer men parkeersessie vergeet af te sluiten. Integendeel men vindt dit de logica zelve. Eigen schuld, extra dikke bult in de provinciehoofdstad. Mobiele provider wijst naar Stad Gent, Stad Gent naar betalen via mobiele provider. Toch maar terug naar het ticketje achter de voorruit? De reactie van de ombudsdienst kan je vinden bij verder lezen.

Hieronder het scenario bij betalen via mobiele provider. Let vooral op het begrip parkeerduurbeperking en de logica die de Stad Gent daarbij meent aan te houden, wat weinig beperking inhoudt maar een vals voorwendsel lijkt om extra lange parkeertijden aan te smeren.

Werking parkeerduurbeperking bij mobiele providers

De parkeerduurbeperking in de rode en oranje zone, respectievelijk van 3 en 5 uur,  geldt enkel tussen 9u00 en 19u00. Na 19u00 geldt er geen parkeerduurbeperking. Dit is conform onze reglementen.

Dit betekent dat je als klant bij een mobiele provider, bij het niet tijdig afsluiten van je parkeersessie, het risico loopt om een erg lange parkeersessie te boeken. Stel dat je een parkeersessie start via 4411 om 15:00 in de Oranje zone, dan zal die automatisch doorlopen tot 14:00 de volgende dag (indien je deze niet vroegtijdig stopzet). De parkeersessie volgt immers volgende logica:

  • 15:00 → 19:00: 4 uur (binnen parkeerduurbeperking die geldt tussen 9:00 en 19:00)
  • 19:00 → 23:00: 4 uur (geen parkeerduurbeperking in dit tijdsvenster)
  • 09:00 → 14:00: 5 uur (parkeerduurbeperking bereikt – PR wordt automatisch afgesloten)

Dit brengt het totaal aantal aangekocht uren op 13. Wij raden aan elke gebruiker om de parkeersessie van hun applicatie op te volgen en de automatische meldingen te activeren.

Het lijkt ons logisch dat bovenstaand scenario dan zou afsluiten om 10u de volgende dag (redactie).

Geplaatst op: 17 augustus 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen