Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
De magie van gin

De magie van gin

Ook in de Gentse regio wordt gin gemaakt. The Ghentist is een exclusieve gin die werd gelanceerd door 2 Gentse broers in 2018. Op de webshop vind je zowel de originele gin, verschillende geschenken en sinds kort de non-alcoholische versie van The Ghentist.

Gin, een drank die een brug slaat tussen eeuwenoude tradities en moderne smaak, heeft wereldwijd een stevige plaats veroverd in de harten van liefhebbers van sterke drank. Het woord “gin” is afgeleid van het Nederlandse woord “jenever,” wat verwijst naar jeneverbessen, een van de belangrijkste ingrediënten van de drank. Jenever werd oorspronkelijk ontwikkeld als medicinaal elixer en verspreidde zich al snel naar Engeland. Daar evolueerde gin uiteindelijk tot een populair drankje.

Gin wordt geproduceerd door het distilleren van graanalcohol met een mix van botanicals. Het essentiële ingrediënt, jeneverbes, geeft de drank zijn kenmerkende smaak. Andere veel voorkomende botanicals zijn onder meer koriander, engelwortel, citrusschillen en diverse kruiden en specerijen. Het precieze recept varieert sterk tussen verschillende merken en stijlen, wat resulteert in een breed scala aan smaakprofielen.

Met zijn rijke smaakpalet en veelzijdigheid blijft gin een geliefde keuze voor liefhebbers van sterke drank en avontuurlijke fijnproevers. Of je het nu puur, met ijs of als basis voor verfijnde cocktails drinkt, gin nodigt uit tot het verkennen van een wereld van smaak en traditie.

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen