Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Het betoverende Plopsa Hotel in De Panne telt 117 gethematiseerde kamers, een luxueus restaurant met aanpalend buitenterras, twee bars, drie vergaderzalen en een indrukkwekkende foyer.
Schipdonkkanaal
Foto: © kameleon.media

Reservatiestroken Schipdonkkanaal: goed nieuws voor buurtbewoners?

Nadat eerder deze maand tussen Vlaanderen en Nederland een intentieverklaring werd getekend over de estuaire vaart (vaart met versterkte binnenschepen langs onder meer de kust en de monding van de Westerschelde), zouden de reservatiestroken langs het Schipdonkkanaal uiteindelijk kunnen geschrapt worden. De Vlaamse regering zou hier nu werk willen van maken.

De intentieverklaring was voor enkele partijen binnen de Vlaamse regering noodzakelijk om de procedure in gang te zetten. De gemeenten langs het Schipdonkkanaal drongen reeds bij de bevoegde minister van omgeving Zuhal Demir aan om vaart te maken in het dossier.

De minister liet weten dat, enkele weken geleden reeds, haar administratie de opdracht had gekregen om een geïntegreerd plan op te maken. Hierbij wordt gezocht naar een oplossing voor de betreffende constructies en gronden. Ook wordt rekening gehouden met ecologische en recreatieve functies van het kanaal. Na veertig jaar dan toch goed nieuws voor de omwonenden?

Lees ook:

Reservatiestroken Schipdonkkanaal blijven behouden
Schipdonkkanaal: brief van Lievegems gemeentebestuur naar Vlaamse regering

Foto: kameleon.media

Geplaatst op: 21 december 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen